Poveste pentru oameni mari


Pentru ca a fost ieri 1 Iunie si pentru ca ne asteapta un week-end relaxant, hai sa  incepem cu o poveste amuzanta. De aceea am si pus videoclipul, sa ne inveselim cu muzica saltareata si cu personaje cel putin haioase.

Pornind de la premisa ca toti stim povestea asta a purcelusilor trebuie sa inventam alta versiune pentru noi si copii nostri, o versiune updatata la contextul actual.

Personajele povestii – lupul cel rau – Basescu, purcelusul cu casa din bete de chibrit – partidul conservator, purcelusul cu casa din paie – partidul liberal, purcelusul cu casa din caramida – PSD.

La Brasov , povestea se transforma in ghicitoare – cine e lupul ? restul stim – Dinita, Cancescu si Nita.

Piesa dans unguresc pe care o auzim pe fundalul desenului ,este ca sa ne amintim ca UDMR-ului , care  a  iesit  din carti nu i-a  mai ramas decat sa ‘cante’ pe margini.

Purcelusul care isi face casa din paie – partidul liberal, repede sa para ca face ceva, sa se aseze fuguta la odihna, nu cumva sa munceasca prea mult sa se oboseasca. La nivel declarativ, PNL aduna si pune multe paie la un loc sa ne dea impresia ca este implicat si dedicat, de fapt bate vantul prin ele. Este exact ce face si Cancescu la Brasov, multa vorbarie si indignare patriotica , si putine fapte, dar repede sa alerge la odihna la mosie, deh, o fi si varsta.

Purcelusul care isi face casa din bete – partidul conservator – daca observati isi face intai usa! sa aiba pe  unde sa o taie repejor in caz de ceva. Este exact politica duplicitara pe care conservatorii o duc de ani de zile, atat la nivel central cat si la nivel local, cand cu PSD, cand cu PNL, de unde iese banul , nu-i asa domnu’Dinita?

Purcelul ‘destept’ isi face casa din caramida – PSD stie! a mai fost singur singurel aproape la carma puterii, de aceea nu a pierdut gustul , purcelusul destept e mereu incruntat, el e singurul care stie ce bine e sa fii in siguranta la putere, sa poti fura cat vrei la adapostul zidurilor guvernarii.

Pentru ceilalti doi, politica e o joaca zdranganitoare si o distractie pentru ei si bobor!

Vine lupul care le darama pe rand constructiile care oricum erau subrede si doar de ochii lumii, si asa inteleg cei doi purcelusi pusi pe distractie ca trebuie sa alerge si sa se alieze cu cel incruntat , dar care , dupa cate de vede stie mai bine cum sa ii faca fata lupului.

Dupa prima victorie asupra lupului,stand acum linistiti in casa de caramida a puterii, dupa cum vedem acum venirea lor la guvernare e considerata victorie, cei doi topaie de bucurie, dar purcelusul destept e tot incruntat! oare de ce?Nu cumva lupul ii pacaleste din nou? nu ar  fi prima data!

In final , cei trei purcelusi il vor dovedi pe lup, insa, ceea ce uita cei doi cheflii de bete si paie, este ca doar datorita purcelusului  incruntat l-au dovedit, iar purcelusul incruntat e singurul care a mai fost la putere iar intre dintii lupului si privirea incruntata a sa, nu e mare diferenta!

 

 

Lasă un comentariu